Hoe pak je slim in voor een wintervakantie? 

De winter staat weer voor de deur en dat betekent voor velen ook… aftellen tot zalige wintervakanties! Of je nu op weg bent naar de besneeuwde bergen voor een skivakantie of een charmant winterstadje wilt bezoeken, door slim in te pakken vermijd je heel wat stress en kun je met een gerust hart op vakantie vertrekken. Hier zijn zes handige tips om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt, zonder te veel te sjouwen.

Laagjes

Wil je comfortabel aangekleed zijn in het koude winterweer? Kies dan voor laagjes! In plaats van een enorm dikke jas, kies je beter voor een warme basislaag, voeg daar een isolerende laag aan toe en eindig met een water- en windbestendige buitenlaag. Zo kun je gemakkelijk iets uitspelen wanneer de temperaturen toch wat stijgen en zal je het ook niet te koud hebben wanneer je die dikke jas even wilt uitdoen. 

Accessoires

Wanneer je op wintervakantie vertrekt mag je zeker je winterse accessoires niet vergeten. Denk aan een warme muts, handschoenen, sjaal en thermosokken. Een tip? Doe deze accessoires aan in plaats van ze in je valies te steken, zeker wanneer je met het vliegtuig reist. Ze nemen namelijk best wat plaats in beslag en kunnen ervoor zorgen dat je valies een paar kilo’s extra weegt. Vermijd dus dat je je sjaal en handschoenen moet achterlaten op de parking van Zaventem en trek ze gewoon aan wanneer je door de bagagecontrole gaat. 

Technologie

In plaats van meerdere dikke boeken mee te nemen, is het verstandiger om te kiezen voor een e-reader. En waarom zou je een hele camera-uitrusting meeslepen als je met een goede smartphone ook prachtige foto’s kunt maken? Zeker wanneer je maar voor een korte periode op vakantie vertrekt, is het slim om voor compacte en ruimtebesparende opties te kiezen wat tech betreft. Check op de parking aan de luchthaven van Charleroi zeker nog even of al je toestellen in je handbagage zitten en niet in je grote valies, want dat mag niet op het vliegtuig. 

Gebruik je bagageruimte slim

Maak optimaal gebruik van de beschikbare bagageruimte door slim in te pakken. Rol je kleding bijvoorbeeld op in plaats van ze op te vouwen om ruimte te besparen en kreukels te verminderen. Gebruik kleine tasjes of zakjes voor accessoires, juwelen en toiletgerief om alles georganiseerd te houden.

Check het weerbericht

Het weer kan onvoorspelbaar zijn, vooral in de winter. Controleer daarom net voor je vertrek het weerbericht voor je bestemming, zodat je beter weet wat je moet inpakken. Als er een kans op sneeuw is, zorg dan dat je voldoende kleren meeneemt om je warm en vooral droog te houden.