Leven met incontinentie: praktische tips voor mannen

Heb je in het dagelijks leven te maken met incontinentie? Dan weet je als geen ander hoe vervelend dit is. Misschien voel je je niet helemaal op je gemak in de sportschool als je druk aan het trainen bent. Of op het werk denk je soms dat je met vervelende ongelukjes te maken kunt krijgen. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende oplossingen waarmee je de kans op deze vervelende situaties kunt verminderen. Is je interesse gewekt? En kom je hier erg graag wat meer over te weten? Zoek in dat geval niet verder. In dit blog lichten we twee tips wat verder voor je toe.

Kies voor een traject bij een specialist om je bekkenbodem te versterken 

Om de incontinentie op lange termijn te kunnen verminderen, is het belangrijk dat je daar nu al actief mee aan de slag gaat. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een traject aan te gaan met een specialist. Een bekkenbodemtherapeut vertelt je maar al te graag alles over de behandeling en met wat voor soort oefeningen je zelf aan de slag kunt gaan. En door op lange termijn de voortgang te evalueren, kan het zomaar zo zijn dat je merkt dat je beter kunt leven met de klachten. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

Maak in het dagelijks leven gebruik van een aantal fijne hulpmiddelen 

En doe je maar al te graag op dit moment iets tegen de klachten waar je dagelijks mee te maken hebt? Maar wist je dat er ook een breed assortiment aan hulpmiddelen te verkrijgen is? Dit soort producten zijn erg makkelijk om te gebruiken in het dagelijks leven. Je kunt hierbij denken aan de producten van het merk Tena men. Zo kun je ongelukjes bijvoorbeeld beter minimaliseren door het gebruik van speciaal ondergoed. Het geeft je een erg zelfverzekerd gevoel en je kunt dagelijkse taken zonder enige vorm van hinder uitvoeren. 

Probeer een aantal hulpmiddelen uit en plaats een bestelling online 

Om er snel achter te komen wat voor producten in jouw situatie het meest geschikt zijn, is het een goed idee om als eerste meerdere hulpmiddelen een keer uit te proberen. Kies er daarom voor om verschillende soorten hulpmiddelen online te bestellen. Je kunt het pakket in dat geval erg snel bij jou op de deurmat verwachten. Start je binnenkort met het testen van de hulpmiddelen?