Sproeiers en tuinslangen

Het zomerseizoen is weer begonnen. Lekker warm weer en een zonnetje op je bol. Echter hebben deze tropische temperaturen ook enkele nadelen. Een daarvan is een dorre en droge tuin. Gelukkig valt dit te voorkomen! Door je tuin te sproeien en je planten water te geven met een tuinslang. In deze blog lichten we verschillende soorten sproeiers en tuinslangen uit. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het bewateren van de tuin.

Zwenksproeiers

Met een zwenksproeier kunt u gemakkelijk grote tuinoppervlakken besproeien. Wovar heeft twee zwenksproeiers die 260 en 270 m² tuinoppervlakten kunnen besproeien. Deze zwenksproeiers zijn dankzij het RVS filter onderhoudsvrij.

Het voordeel van de zwenksproeier 260 m² is dat bij deze sproeier de breedte van het spoelbereik instelbaar is. Deze grijze zwenksproeier is gemaakt van kunststof en is dankzij het RVS filter vrij van onderhoud. Ook is deze sproeier instelbaar. Het is mogelijk om de sproeigaten van de zwenksproeier in te stellen op 6, 12 of zelfs 19 sproeigaten. De grijze zwenksproeier met een bereik van 270 m² is net als de 260m2 variant onderhoudsvrij en gemaakt van kunststof.

Het beste is om een zwenksproeier te verbinden met uw tuinslang door middel van een snelkoppeling stop. Door gebruik te maken van deze koppeling wordt water tegengehouden wanneer de zwenksproeier wordt losgekoppeld. Erg duurzaam dus. Met een zwenksproeier kunt u gemakkelijk uw tuin voorzien van water. Daarnaast is de sproeier ook ideaal om uw kinderen en huisdieren koel te houden tijdens warme dagen.

Tuinslangen

Naast zwenksproeiers zijn ook tuinslangen een uitstekende oplossing voor droogte in uw tuin. Met een tuinslang kunt u eenvoudig uw bomen en planten voorzien van water. Ook kunt u er eventueel uw zwembad mee vullen of u kunt er een hogedrukspuit op aansluiten om zo uw tegels schoon te maken. Daarnaast is een tuinslang ook een ideaal hulpmiddel bij het wassen van uw auto. Tuinslangen zijn er in verschillende soorten en maten variërend van 15 tot maar liefst 100 meter. De dikte van de tuinslangen verschilt van ½ inch tot ¾ inch Naast tuinslangen bestaan er ook zogenaamde vijverslangen. Het voordeel hiervan is dat deze slangen zeer flexibel zijn en veel water verplaatsen doordat ze 1 inch dik zijn.

Anti-UV en anti-knik

Er zijn ook speciale tuinslangen die Anti-UV zijn. Dit heeft als voordeel dat dit type tuinslangen te gebruiken is bij extreem hoge en lage temperaturen: tot 50 graden Celsius en -10 graden Celsius. Ook draagt anti-uv bij aan het voorkomen van algen aan de binnenkant van uw tuinslang. Verder hebben ook een groot aantal tuinslangen het kenmerk anti-knik. Dit houdt in dat de tuinslang niet knikt waardoor voorkomen wordt dat de watertoevoer beperkt blijft.

Belangrijke tips bij tuinbewatering

Zorg er bij het bewateren van uw tuin voor dat u nooit uw tuin sproeit in de brandende zon. De tuin voorzien van water in de zon kan er namelijk voor zorgen dat uw gras verbrand. Ook is het belangrijk dat uw tuin een paar uur de tijd heeft om te drogen (voordat het nacht wordt). Hierdoor voorkomt uw mogelijke schimmelvorming. Sproei dus niet vlak voordat het donker wordt.

Kortom, zwenksproeiers en tuinslangen zijn onmisbaar voor uw tuin. Met name tijdens warme dagen komen ze erg goed van pas. Met een zwenksproeier en/of tuinslang voorkomt uw uitdroging van uw tuin en zorgt u voor verkoeling van uw huisgenoten.