Wat verdient aandacht voordat je een refurbished iPhone koopt?

We willen allemaal een mooie smartphone. Het is immers je meest gebruikte apparaat en je haalt hem vaak ook in het bijzijn van anderen tevoorschijn. Maar nieuwe smartphones zijn wel behoorlijk prijzig, zeker als het om een iPhone gaat. Gelukkig kun je tegenwoordig ook kiezen voor een refurbished iPhone. Dat is een tweedehands iPhone die gecontroleerd, schoongemaakt en gerepareerd is, zodat hij een tweede leven kan krijgen. Daarmee kun je aardig wat geld besparen. Toch moet deze aankoop wel met zorg doen. Wat verdient zoal aandacht voordat je een refurbished iPhone koopt?

Kun je je oude iPhone meteen verkopen?

Heb je een oude iPhone die je wilt vervangen met een ander exemplaar, waarvoor je dus op zoek bent naar een refurbished model? Verkoop je oude iPhone dan om de aankoopkosten voor jezelf wat te drukken. Vaak is een oude iPhone die nog functioneert namelijk nog geld waard. Wellicht kan hij zelf nog gerefurbished worden. Dan is het wel zo handig als je je oude iPhone kunt verkopen aan dezelfde partij als waar je je nieuwe telefoon koopt. Dat zal niet overal kunnen, dus het loont om de aanbieder hier op uit te zoeken.

Welke ‘grade’ heeft de refurbished iPhone?

De ene refurbished iPhone is de andere niet. Er bestaan drie officiële gradaties voor refurbishment die verschillende dingen betekenen die wel van belang zijn om van op de hoogte te zijn. Dat is zeker zo wanneer je je nieuwe iPhone online uitkiest en hem dus niet met eigen ogen van dichtbij kunt bestuderen voordat je besluit hem aan te schaffen. Grade A is de duurste optie. Dan krijg je een refurbished iPhone die nagenoeg in nieuwstaat is. Bij Grade B gaat het om een telefoon die lichte gebruikssporen heeft, waardoor hij niet meer geheel aan fabrieksstandaarden voldoet. Een Grade C smartphone heeft zwaardere gebruikssporen die duidelijk zichtbaar zijn. In alle gevallen is het toestel wel volledig functioneel.

Afbeelding met Mobiele telefoon, Draagbaar communicatietoestel, Communicatieapparaat, gadget

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wat is de garantie op de telefoon?

Zoals gezegd gaat het bij een refurbished iPhone om een gebruikte telefoon. Dat wil echter niet zeggen dat het net zo’n grote gok is als een ‘gewone’ tweedehands telefoon. Daarbij krijg je namelijk geen garantie, waardoor de kans op een kat in de zak altijd aanwezig is zonder dat je recht op retour of reparatie hebt. Bij een refurbished telefoon behoor je sowieso veertien dagen bedenktijd te krijgen na je aankoop, maar in veel gevallen krijg je er ook garantie op. Dit kan afhangen van de grade van het refurbished toestel, maar het kan ook per aanbieder verschillen. Het is belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen voordat je een aankoop doet.

Uiteraard is het ook van belang dat je niet zomaar bij de eerste de beste aanbieder je refurbished iPhone koopt. Je moet wel selecteren op betrouwbaarheid, want helaas kan er best gesjoemeld worden met refurbished smartphones. Kijk voor refurbished iPhones bij Fixje om je ervan te verzekeren dat je je geld uitgeeft bij een betrouwbare partij. Ook een refurbished smartphone blijft immers geen goedkope aankoop.